Sminksuli

 A következő kép megmutatja, hogyan csinálj magadnak visszafogott, mégis csinos hétköznapi sminket. Nem is nehéz, ugye?

 

DIY - Házi citromos testradír

 A citromban rengeteg a vitamin, melyet nem csak teában, de egy szuper és könnyen elkészíthető testradírban is hasznosíthatsz magadnak. Citrusos, frissítő illata miatt kitűnő választás télen, felpezsdíti a szürke nappalokat! Mi több, mivel Te készíted el, biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaz tartósítószert és egyéb mérgező kemikáliákat.

Amire szükséged lesz:

  • 2 citrom
  • egy csésze cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál folyékony szappan (lehetőleg illatmentes)
  • és egy kisebb méretű üveg

 

Csavard a citromokat egy tálba! Egy kis héjat is adhatsz hozzá, ezzel is fokozva az illatát.

Majd add hozzá az olajat és a folyékony szappant!

Kevergesd addig, amíg krém állagú nem lesz!

A cukrot fokozatosan adagold (legjobb kanalanként), amíg olyan sűrű nem lesz, hogy nehéz kavarni!

Szerintem tökéletes ajándék anyukának, testvérnek vagy barátnőnek. Az üveget, amibe raktad tetszőlegesen díszítsd ki. Biztos örülni fognak neki! (még egy tipp, ha nem raksz bele olajat, súrolószernek is használhatod!)

 via momtastic

 

Karl Lagerfeld stílusverseny TOP 50

 Pár nappal ezelőtt írtam a Karl Lagerfeld stílusversenyről, melynek a nyertese a tervező asszisztense lehet egy napra a párizsi Metropol szerkesztőségében.

Mi magyarok se tétlenkedtünk, több ezer képet töltöttek fel a divat (és Lagerfeld) szerelmesei. A hazai Metropol ma reggel tette közzé a TOP 50-es listát és este dönti el, hogy ki az a 10 szerencsés és stílusos leányzó vagy fiú, akik részt vehetnek a nemzetközi döntőben és  maga Lagerfeld bírálhatja őket.

Szemezzgessetek a képek között, szebbnél szebb ruhákkal találkozhattok és ötleteket is gyűjthettek!

Íme a link, ahol megnézhetitek a listát: http://karlformetro.com/hu

kép: hotstyle

 

Sminksuli

 Ez a képsorozat megmutatja, hogyan varázsoljunk magunknak lépésről lépésre csábító füstös szemeket. Elkészítése nem nagy ördöngősség, de az eredmény magáért beszél. Ilyen szemekkel mély benyomást tehetünk bárkire!

 

DIY - Gucci öv

A 2011-es tavaszi Gucci kollekció kiegészítőjeként ismerhettük meg ezt a bojtos övet, melyet egyáltalán nem nehéz saját kezűleg elkészíteni. Lássuk hogyan is kell!

Amire szükséged lesz:

- egy kb. 2,5 méter hosszú kötél/zsineg

 - 2db hasonló színű kb. 8,5 x 11 cm-es bőr darab

- 2db kicsi és 2db nagyobb méretű, bronz színű anyacsavar

 - 2db kisebb és 2db nagyobb fából készült gyöngy

 - ragasztópisztoly

 - ceruza

- vonalzó

- olló

Első lépésként fogd a két bőrdarabot és rajzold rá a bojtokat. Felülről hagyj egy 1 cm-es darabot, e mentén fogod majd ráragasztani a kötélre. A bojtok kb. fél centi vastagok legyenek (használd a vonalzót), így se nem túl sok és se nem túl kevés lesz. Fontos, hogy nagyon pontosan kövesd a vonalakat, mert egy kis hiba is feltűnő rajta és ronthatja majd az összképet.

Fűzd fel az anyacsavarokat és gyöngyöket a kötél végére, arra figyelve, hogy a nagyobb anyacsavar legyen legkívül, a kötél végéhez legközelebb. Ragasztózd be a kötél végét és a bőrdarabot az 1 cm-es sáv mentén ’tekerd’ körbe rá (lásd a képen). Elég, ha csak a bőrdarab végén ragasztózod be megint, így nem lesz nagyon vastag és nem fog tocsogni a ragasztótól sem.

Következő lépésként húzd rá a nagy anyacsavart erre az 1 cm-es sávra. Miután ezzel végeztél, ragasztózd be azt a pontot, ahol a bőr, a csavar és a kötél találkozik, és nyomd rá a fa gyöngyöt.

Kész is az öved. Ez a 2,5 méter hosszúság elég ahhoz, hogy kétszer körbeérje a csípőd. Ha nem ilyet akarsz mérd le magad, és olyan hosszú övet csinálj.

via Honestly...WTF

 

Karl Lagerfeld stílusverseny

 A Metropol napilap minden évben meghív egy hírességet vendégszerkesztőnek 1 napra. Idén nem más, mint Karl Lagerfeld lesz, a méltán híres divattervező.

Mindamellett, hogy az aznapi Metro speciális kiadása  („A világ Karl szerint”) révén megtudhatjuk, hogy a tervező mit is gondol az aznapi hírekről és láthatjuk saját tervezésű illusztrációit, van egy másik nagyon fontos dolog is. Karl szerkesztőségéhez hozzátartozik egy pályázat is, amely megnyerésével a párizsi kirendeltségben Lagerfeld asszisztense lehetsz és a Lagerfeld-kollekció válogatott darabjait is megkaphatod.

Nincs más dolgod, csak egy saját Look Book elkészítése, amely legjobban tükrözi az egyéniséged és stílusod.  Országonként az első 10 legnépszerűbb kép kerül be a döntőbe , ahol a zsűrit maga Lagerfeld fogja vezetni és kiválasztani azt a szerencsés embert, aki az oldalán 1 napra szerkesztővé válhat.

További részletekért kattints ide!

via karlformetro

 

100 évnyi divat

Egy kis érdekesség mára. 100 év divatja és öltözékei elevenednek fel 100 másodperc alatt.

 

Spring Key Looks by H&M

A H&M divatcég közzétette a 2012-es tavaszi kollekciójáról készült videót. A vintázs és a retro hatás őket is megérintette, így a legjellemzőbb darabok a répaszoknya, a kötött pulcsi, vászonnadrágok, virágmintás blúzokok és az elengedhetetlen blézer. Szépnek szépek, de nem leptek meg semmi újjal. Szerintetek? 

 

 

3D ruhákból is!

 Made in Taipei. Ha ezt látod egy ruha címkéjén, kapj elő egy piros-kék szemüveget és jól nézd meg a mintát, lehet, hogy egy igazi 3D-s darabbal állsz szemben.

Tri Nouio taipei tervező fantáziájának gazdagságára nem lehet egy szavunk sem, hiszen első kollekciójaként alkotta meg ezeket a ruhakölteményeket. Mostani munkásságát nagyon egyszerű szabásminta jellemzi, hisz a 3D-s nyomatok eléggé egyedivé és extravagánssá teszik a ruhákat, így a designer nem esett át a ló túloldalára. Nekem nagyon bejön az ötlet, már csak egy menő 3D-s szemüveget kéne tervezni hozzá. Szerintetek?

 

 

 

 via ANNEN

 

120 év Vogue

 A Vogue újabb meglepetéssel kedveskedik leginkább tervezőknek és stylistoknak.

A divatlap mogul ugyanis létrehozta legújabb előfizetését, amely a kezdetektől fogva, az elmúlt 120 év összes amerikai kiadott lapját tartalmazza egy archivumban, 1892-től napjainkig mind a 2800 darabot. Persze mindezt digitalizálva, hisz az újságok lapjainak száma meghaladja a 400 ezret.
 
Matt Danger, a digitalizálást végző csoport vezetője szerint a honlap legnagyobb értéke, hogy az összes képet, reklámot és ruhát indexszel láttak el, így a keresőprogram probléma nélkül meg tudja találni őket. Azonban állítólag hiba csúszott az archivumba.  Linda Evangelista topmodell botrányt keltő mondatát ("fel sem kelek 10 000 dollárnál kevesebbért") nem találta, pedig az 1999. októberi számban megjelent.
 
Magánszemélyek számára az ár 1575 dollár, amely átszámolva alulról veri a 400000Ft-ot. Ha esetleg elő akarsz fizetni rá, a Vogue Archive-on meg tudod tenni.
 

DIY - fonattal díszített karkötő

  Az Amerikában nagy divattá vált ’barátság karkötő’ hullám mi kis hazánkat is elérte. Egyre több lány csuklóján és üzletben látok felbukkani arany láncszemes karkötőt fonattal díszítve.

Ennek a kiegészítőnek a legjobb tulajdonsága – azon kívül, hogy rendkívül dekoratív – nem más, mint a könnyű elkészíthetősége.  A következőben megtanulhatjátok, hogyan is lehet egy ilyen karkötőt elkészíteni magatoknak, és persze barátnőtöknek.
 
Nincs szükségetek másra mint:

-  egy láncos karkötőre – a legtöbb kreatív hobby boltban beszerezhető, max. 1000-1500Ft

-  legalább 4-5 db különböző színű hímzőfonalra

-  2 db hajcsatra

- és egy ollóra

A hímzőfonalakból készítsetek két csoportot –persze úgy, hogy a színek ne üssék egymást. Egy-egy ilyen kötegben kb. 15 fonalszál legyen, amelyeknek hossza a karkötő hosszának négyszeresével egyezik meg. A kötegeket csomózzátok össze felül, olyan 2 cm-t hagyva a végén. Mindkét szálat húzzátok be egy-egy hajcsatba – ez fog segíteni a karkötő láncszemeibe való fonásban. Bujtasd át az egyik szálat (korall színű) az első láncszemen.
A másikat (kék) kezdésként a korall színű alatt ár kell vezetni, ezután húzzátok keresztül ugyanazon a láncszemen (ha én nem is, akkor a képek magukért  beszélnek). Következő lépésént az első fonalat kell átemelni a kéken, és egy újabb láncszembe bevezetni és így tovább cserélgetve a fonalakat, míg a karkötő tart. A végén csomózzátok meg és vágjátok le a felesleget.  Ha nagy szemű láncot használtok érdemes mindegyiken kétszer átvezetni a fonalat, ha kicsit, akkor elég csak egyszer.
 Forrás: Honestly…wtf
 

Magyarul csak vintázs

Bátran kijelenthetjük, hogy a vintázs ruhadarabok a fénykorukat élik. 

Ám mi is az a vintázs? Minden, ami már megvan 20 éves vagy annál idősebb. A vintage (vintázs) jelentése régi, vagy inkább nosztalgikus jellegű, klasszikus és márkás dolog. 2011 egyik fő trendje a vintázs, a retro inspirálta, de modernizált stíluselemek használ.

Érdemes be-betérni használt ruha boltokba, hisz mindamellett, hogy olcsó, bizonyosak lehetünk abban is, hogy nem jön velünk szembe majd az utcán. A legtöbb üzlet Angliából és Olaszországból szállít kiváló minőségű ruhákat. Ha az első boltban nem találtál megfelelőt, ne csüggedj, igazi, szép vintázs ruhák megtalálásához sok idő és kitartó kutatómunka szükséges.
 
Segítségképpen jöttek létre azok a weboldalak, amelyek összegyűjtik a trendi, régi darabokat, melyek webshopukból meg is rendelhetőek. Kicsinek nem nevezhető választékkal rendelkeznek. Ez sajnos néha a ruhák árára is igaz (a külföldi rendelésnél a postaköltség sokat nyom a latba). Ilyen oldal például a Lovebug Vintage is, az első magyar vintázs ruhák webshopja.  Régi csecsebecsékre, ruhákra, cipőkre és táskákra tudsz itt szert tenni. Érdemes gyakorta látogatni az oldalt, árukészlete folyamatosan bővül és cserélődik. A postai kiszállítás mellett, a megtetszett ruhák és kiegészítők személyes átvételét is vállalják.
A vintázs továbbra is hódít, ezért még mindig nincs késő beszerezni egy-két téli holmit. A kötött pulóver meleg és divatos is mostanában. A színekkel ne fukarkodjunk, nyugodtan válassz sárga, bordó vagy zöld darabot. Ha egyhangúnak találod, vegyél oversized pulcsit, melyet egy övvel vagy egy kitűzővel is feldobhatsz. Hordhatod cicanadrággal vagy rendes nadrággal is, anyagtól függetlenül (a kordbársony nacikat talán inkább kerüld).
Másik örökzöld vintázs ruhadarab a szőrmekabát. Színtől és stílustól függetlenül minden télen felbukkan és hódít. Szőrmét nem csak kabátodon, hanem mellényként, táskán és csizmán is hordhatod, mindenhol és mindenhogy trendinek számít.  

 

 

David Beckham for H&M

 Megjelentek a H&M legújabb vendégtervezésű kollekciójáról a legelső képek!

Még nyáron jelentette be a svéd divatcég, hogy legújabb férfi fehérnemű kollekciójuk arca a focipályáról jól ismert David Beckham lesz. Félév után az elmúlt napokban tette közzé az fotókat a The Fashion Sport magazin.

Beckham-et már láthattuk az Emporio Armani alsónadrágjaiban pózolni. A mostani kollaboráció különlegessége, hogy a focista saját tervezésű fehérneműit mutatja be. A kollekcióban a hangsúly az alsónadrágoké, de lesznek pizsamák, trikók és pólók is. Az összeállítás a megfizethetőség nevében készült, így egy alsónadrág már 4000Ft-ért a Tiétek lehet.

Beckham kollekciója február 2-án kerül a H&M polcaira.

 

Kiló-sokk

Egy héttel az ünnepek vége után már mindenki visszarázkódott a szokásos hétköznapok ritmusába. Ilyenkor szoktuk észrevenni a karácsonyi és szilveszteri lakomák következményeit testünkön. Ez leginkább plusz kilókként szokott megtestesülni. Ha alig volt erőnk a már a hét elején, ne csodálkozzunk, az is a helytelen, össze-vissza étkezés következménye lehet.  Íme egy-két tipp, amellyel néhány kilótól megszabadulhatsz, miközben egészségedet is megörződ.
 
A megterhelő ebédek és vacsorák után a legfontosabb lépés a méregtelenítés, mely szervezetedet energiával tölti fel és helyreállítja az emésztést is. A leglényegesebb a kellő folyadékbevitel (víz, tea, gyümölcslevek). Ám búcsút kell inteni a szénsavas üdítők, a kávé, az alkohol, vörös hús és liszt fogyasztásának.  A méregtelenítés egy hétig tart, így néz ki napokra lebontva:
 
Hétfő
Reggeli: fekete tea 1 kiskanál mézzel, 1 kivi
Ebéd: grillezett csirkemell brokkolival, gyermekláncfű-tea
Uzsonna: egy kiscsésze zöld tea, 2-3 dió vagy erdei mogyoró
Vacsora: hal zöld salátával, bodza tea
 
Kedd
Reggeli: egy csésze zsírszegény tej, cukor nélküli zabpehely vagy gyümölcs
Ebéd: zeller saláta, sárgarépa, egy zöld-alma kevés fahéjjal, egy csésze gyermekláncfű-tea
Uzsonna: 1 mandarin
Vacsora: vegyes zöldségleves, brokkoli, karfiol, paprika, spárga, egy csésze bodza-tea
 
Szerda
Reggeli: fekete tea kevés tejjel
Ebéd: spenót főzelék és 1 paradicsom, egy csésze gyermekláncfű-tea
Uzsonna: 1 nagy alma
Vacsora: zöldséges hal
 
Csütörtök
Reggeli: zöld tea, egy gyümölcs
Ebéd: grillezett csirke zöld salátával, gyermekláncfű-tea
Uzsonna: joghurt
Vacsora: zöldborsófőzelék paradicsom mártással, bodza tea
 
Péntek
Reggeli: fekete tea
Ebéd: gyümölcs saláta, gyermekláncfű-tea
Uzsonna: rost-rúd
Vacsora: grillezett marhahús zöld salátával, bodza tea
 
Szombat
Reggeli: 1-2 sárgarépa
Ebéd: csirkemell brokkolival, gyermekláncfű-tea
Uzsonna: 1 gyümölcs
Vacsora: zeller-saláta, sárgarépa, egy zöld alma kevés fahéjjal, egy csésze bodza-tea
 
Vasárnap
Reggeli: fekete tea tejjel
Ebéd: grillezett csirke zöld salátával, gyermekláncfű-tea
Uzsonna: gyümölcs
Vacsora: fokhagymás hal, egy csésze bodza tea
 
Több magazinban és fórumon is olvastam úgynevezett „negatív kalóriáról”. Ezen a jelenségen nem azt kell érteni, hogy van olyan étel, ami negatív kalóriát tartalmaz, hanem, hogy vannak olyan ételek, melyek megemésztése több energiát igényel, mint amit nyerünk belőle. Ilyen ételek például az alma, grapefruit, bogyós gyümölcsök, görögdinnye, zeller, fokhagyma, uborka, káposzta és a karfiol.
Mindenekelőtt leszögezendő, hogy semmilyen méregtelenítés, fogyókúra és diéta nem eredményes, ha nincs meg az elegendő testmozgás. Így próbálj meg legalább hetente háromszor 30 perc kocogást vagy bármely más edzést beiktatni hétköznapjaidba.
A következő egyhetes diéta mindamellett, hogy könnyen betartható, amellett még egészséges is, nem szenvedsz hiányt semmilyen tápanyagban sem. Ha mégsem értük el a kellő eredményt, pihenjünk egy hetet, majd megint próbáljuk meg. A testmozgást se felejtsük! A diéta egymás után háromszor végezhető el a pihenésekkel együtt. Íme, a napi bontás:
1. nap

Reggeli: két szelet teljes kiőrlésű liszttel készült gyümölcskenyér és egy őszibarack vagy körte
Tízórai: két szelet puff*sztott rizsszelet avokádó- vagy padlizsánkrémmel
Ebéd: saláta ízlés szerinti mennyiségű uborkával, paradicsommal, lilahagymával, 10 szem olajbogyóval és 50 gramm zsírszegény feta sajttal
Uzsonna: négy kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé
Vacsora: Cézár-saláta kevéske parmezán sajttal meghintve, kenyérkocka nélkül, grillezett csirkehússal, egy főtt tojással körítve
Esti nass: fél magvas kifli cukormentes lekvárral

2. nap

Reggeli: egy szelet magvas kenyér, egy paradicsom, egy szelet sonka, 25 gramm sonka
Tízórai: 1 alma vagy körte
Ebéd: 1 szelet natúr, grillezett pulykamell kuszkusszal
Uzsonna: bármilyen 100 kalóriánál kevesebbet tartalmazó müzliszelet
Vacsora: teljes kiőrlésű makaróni saját készítésű cukormentes csirkés-paradicsomos-gombás szósszal
Esti nass: 1 kis körte

3. nap

Reggeli: 1 adag cukormentes, aszalt gyümölcsös müzli
Tízórai: 1 teljes kiőrlésű muffin bogyós gyümölcsökkel
Ebéd: teljes kiőrlésű penne extra szűz olívaolajjal, fokhagymával
Uzsonna: 25 gramm natúr pattogatott kukorica
Vacsora: Szezámolajon piríts meg 125 gramm tofut, egy marék natúr kesudiót, és ízlés szerinti mennyiségű konzerv bébikukoricát. Ízesítsd pirospaprikával, szójaszósszal, köretnek barna rizst fogyassz hozzá.
Esti nass: 1 csésze házi készítésű zabkása gyümölccsel

4. nap

Reggeli: 1 pohár grépfrútlé, két szelet teljes kiőrlésű pirítós sovány sajttal
Tízórai: 3 szusitekercs, vegetáriánus, lazacos vagy garnélás
Ebéd: omlett két tojásból paradicsommal, gombával, paprikával, cukkinivel megbolondítva
Uzsonna: 1 zöldalma
Vacsora: fél grillezett padlizsán fetával, fenyőmaggal és jázminrizzsel
Esti nass: két szelet sovány sajt egy fél almával

5. nap

Reggeli: öt szem aszalt sárgabarack és egy marék mandula apróra vágva egy pohár zsírszegény natú r joghurttal
Tízórai: egy szelet dinnye vagy két alma 20 gramm feta sajttal
Ebéd: teljes kiőrlésű bagett avokádókrémmel, grillezett baconnel
Uzsonna: 1 pohár natúr joghurt kevés mézzel
Vacsora: natúr csirkeszelet tejföllel és sajttal, uborkasalátával
Esti nass: 1 energiaszegény müzliszelet

6. nap

Reggeli: 1 szelet magas kifli sovány tejföllel, egy marék eper (lehet fagyasztott is)
Tízórai: 5 szem dió és 5 szem mandula
Ebéd: egy adag zöld saláta sült virsliszeletekre olvasztott sovány sajttal tálalva
Uzsonna: két őszibarack vagy körte
Vacsora: lencsefőzelék sovány tejföllel sűrítve, 1 szelet füstölt sonkával
Esti nass: 1 teljes kiőrlésű muffin

7. nap

Reggeli: zsírmentes rántotta sonkával és gombával
Tízórai: natúr joghurt egy marék bogyós gyümölccsel
Ebéd: tojásos, rucolás, aszalt paradicsomos teljes kiőrlésű szendvics
Uzsonna: 1 teljes kiőrlésű muffin
Vacsora: pizza teljes kiőrlésű tésztával, paradicsompürével, sonkával, gombával és mozzarellával
Esti nass: fél banán 
 
Forrás: Google
 
süti beállítások módosítása