Magyarul csak vintázs

Bátran kijelenthetjük, hogy a vintázs ruhadarabok a fénykorukat élik. 

Ám mi is az a vintázs? Minden, ami már megvan 20 éves vagy annál idősebb. A vintage (vintázs) jelentése régi, vagy inkább nosztalgikus jellegű, klasszikus és márkás dolog. 2011 egyik fő trendje a vintázs, a retro inspirálta, de modernizált stíluselemek használ.

Érdemes be-betérni használt ruha boltokba, hisz mindamellett, hogy olcsó, bizonyosak lehetünk abban is, hogy nem jön velünk szembe majd az utcán. A legtöbb üzlet Angliából és Olaszországból szállít kiváló minőségű ruhákat. Ha az első boltban nem találtál megfelelőt, ne csüggedj, igazi, szép vintázs ruhák megtalálásához sok idő és kitartó kutatómunka szükséges.
 
Segítségképpen jöttek létre azok a weboldalak, amelyek összegyűjtik a trendi, régi darabokat, melyek webshopukból meg is rendelhetőek. Kicsinek nem nevezhető választékkal rendelkeznek. Ez sajnos néha a ruhák árára is igaz (a külföldi rendelésnél a postaköltség sokat nyom a latba). Ilyen oldal például a Lovebug Vintage is, az első magyar vintázs ruhák webshopja.  Régi csecsebecsékre, ruhákra, cipőkre és táskákra tudsz itt szert tenni. Érdemes gyakorta látogatni az oldalt, árukészlete folyamatosan bővül és cserélődik. A postai kiszállítás mellett, a megtetszett ruhák és kiegészítők személyes átvételét is vállalják.
A vintázs továbbra is hódít, ezért még mindig nincs késő beszerezni egy-két téli holmit. A kötött pulóver meleg és divatos is mostanában. A színekkel ne fukarkodjunk, nyugodtan válassz sárga, bordó vagy zöld darabot. Ha egyhangúnak találod, vegyél oversized pulcsit, melyet egy övvel vagy egy kitűzővel is feldobhatsz. Hordhatod cicanadrággal vagy rendes nadrággal is, anyagtól függetlenül (a kordbársony nacikat talán inkább kerüld).
Másik örökzöld vintázs ruhadarab a szőrmekabát. Színtől és stílustól függetlenül minden télen felbukkan és hódít. Szőrmét nem csak kabátodon, hanem mellényként, táskán és csizmán is hordhatod, mindenhol és mindenhogy trendinek számít.  

 



A bejegyzés trackback címe:

https://divattabletta.blog.hu/api/trackback/id/tr293530067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sándor Tamborszki 2013.06.17. 19:28:53

A vintage kifejezés tudásom szerint szüretet jelent,és az én értelmezésemben "beérett" vagyis valami jó, értékes "fogyasztható" /nem a fogyaztói társadalomnak készült / dolgot jelent. Nagyon kevés dologot lehetne vintidzs
vagy vintázs jelzövel illetni de ez most olyan trendi Csak remélem aki ezt a blogot vagy mit irta abból is lesz egy vintage ember... BÉKE

littleterp 2013.06.30. 14:28:30

@Sándor Tamborszki: Kedves Sándor! Nagyon helyesen írtad, eredetileg tényleg a szüretet jelenti de ezt a kifejezést átvette a divatvilág is. Én erről írtam a blogomon ( 'vagy micsodámon' ), nem másról.
BÉKE legyen Veled is!

süti beállítások módosítása