Szilveszteri őrület

 Holnap szilveszter és nincs még mit felvenned? Ne ess pánikba! Íme néhány tipp, amiből tudsz válogatni:

 

new year

 

 


 

Száraz bőr STOP!

 

Itt a karácsony, itt a tél. Igaz hó nincs, de a mínuszok kopogtatnak, lassan már dörömbölnek ajtónkon nap közben is. Egy-egy kültéri forraltborozás vagy bevásároló séta megviselheti bőrünket.

Ha nem jutsz el kozmetikushoz ne ess kétségbe, íme néhány pakolás és maszk amivel meg tudod védeni arcod puhaságát otthon is, és a szilveszteri bulira ragyogó bőrrel indulhatsz. Javaslom, hogy az év utolsó napja előtt egy-két nappal próbáld ki, arcod kipirosodhat némelyiktől.

Fontos a kellő előkészület. Első lépésként tisztítsd meg arcbőröd a szokásos arclemosóddal vagy tonikoddal. A szennyeződés, a smink és az elhalt hámsejtek is gátolják a pakolás felszívódását, ezért második lépésként használj arcradírt. Ne dörzsöld! A harmadik lépés arcod gőzölése. Egy nagyobb tálba önts forró vizet és hajolj fölé törölközővel a fejeden. Maradj így egy-két percig. Ilyenkor a pólusaid megnyílnak és könnyebben szívják fel a tápanyagokat a későbbiekben.

A következő pakolások és maszkok kiválóan hidratálják a bőrödet.

  1. Mézes arcpakolás

Nagyon hidratáló arcpakolás, bőröd rögtön visszanyeri elvesztett nedvességtartalmát.

Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 2 tojássárgája, 2 evőkanál citromlé vagy tej (Tetszés szerint kiválaszthatod, de csak egyet! Mindkettő hatásos.)

Verd fel a tojássárgáját, majd rakd bele a mézet és a citromlevet/tejet. Pár percet hagyd pihenni, majd megint verd fel az egészet. Az így keletkezett masszát vidd fel arcbőrödre és hagyd hatni egy negyedóráig. A végén langyos vízzel mosd le.

(Megjegyzésként had említsem meg, hogy ebből a keverékből kiváló hajpakolás is készíthető, mindössze a citromlé/tej helyett olajat kell adni hozzá. Száraz, töredezett hajnak igazi mentőöve lehet.)

 

  1. Uborkás arcmaszk

Hozzávalók: uborka, margarin, étolaj, tejföl

Az uborkát reszeljük le, az így kapott péphez adjunk hozzá margarint és étolajat. Ebből két  kanálnyit keverjünk össze egy kanál tejföllel. A krémet vigyük fel arcunkra, majd hagyjuk hatni mintegy félórára. Langyos vízzel mossuk le.

 

  1. Földiepres, agyagos arcpakolás

A földieper enyhén leradírozza bőröd, míg az agyag megtisztítja, a méz pedig hidratálja azt.

Hozzávalók: néhány eper, egy kiskanál és 2 kanál agyag

Törd össze jól az epret egy tálban. A péphez keverd hozzá apránként az agyagot és a mézet. Az így kapott masszát rögtön fel is viheted arcodra. Hagyd hatni 15-20 percig, majd a már megszokott langyos vízzel öblítsd le azt. 

 

 

Játék

Készíts egy szettet és nyerj vele egy csillogó Swarovski órát!

Ehhez nem kell mást tenned, csak regisztrálni a www.polyvore.hu oldalon és egy ütős ruhatárat összeállítani. Ha Te vagy a legjobb, garantáltan annak a gyönyörű órának leszel a tulajdonosa, amit a kreációdhoz felhasználtál!

A szett elkészítésére még pontosan egy heted van, ne késlekedj, kapd elő a kreativitásod!

 

 

Candy Star

 Úgy érzed, hogy unalmas a cipőd? Itt a megoldás, használj ’cipő zoknit’!

Magyarországon is megjelent a pénztárcakímélő vállalkozás. Keresd meg a régi, már megunt magassarkúidat a szekrény aljából és varázsold újjá. Mind ehhez a kellékeket a Candy Star webshopból be tudod szerezni. A ’cipő zokninak’ nem csak esztétikai funkciója van, kíválóan megvédi a cipiőd sarkát a kopástól és szennyeződésektől. Nem kell új lábbelit venned, a zokni használatával könnyen követheted a legújjabb divatot és kombinálhatod öltözékeddel is. Az egész kollekció 6 darab kategóriába van sorolva: party, business, bride, extreme, rock és romance stílus között válogathtsz. Találkozhatunk igazán csicsás, giccses, farsanginak mondható darabokkal is, de az összhatás még így is jó az üzletről, ha nem mástért, akkor az ötletért.
 
Ha a kollekció nem nyerte el a tetszésed, az ötletet mégis jónak tartod, akkor ott a lehetőség a csináld magad díszeknek is. Nem kell más hozzá, csak ragasztó, olló és az a masni, kő, toll vagy bármi más, ami megtetszik Neked, amelyeket nagyon könnyen beszerezhetsz valamelyik kreatív hobby boltban. Így nem csak a magassarkúidat, hanem a rég nem használt balerinacipőidet is feldobhatod és megújíthatod.
 
Ha semelyik ötlet se tetszik, akkor itt találod az amerikai webshopot, ahonnan nagyon mutatós cipődíszeket tudsz rendelni.

 

 

Eldorádó!

 Nem minden arany, ami fénylik. Ez a mostani divatra félig igaz, hiszen az arany mellett az ezüstszínnel is lépten, nyomon találkozhatunk az utcán vagy magazinokban.

Nem szabad hagyni, hogy a tél a maga borongós hangulatával Titeket is lehangoljon. Legjobb védekezés, ha feldobjátok ruhatáratokat új fémes színű ruhákkal. Nagyon jól felhasználható darabok, teljesen beépítheted őket a mindennapjaid öltözékébe, hisz egy arany felső egy sima farmerral kitűnő szett a hétköznapokra, viszont egy bulira is látványos ruha lehet. Fémes színű táskák már évek óta az elegáns kiegészítők közé tartoznak, nem beszélve az ékszerekről és az órákról.

Ám ezeket a színeket nem csak a ruháidon és kiegészítőiden hordhatod, hanem a bőrödön is. Nagy körben hódít az arany szemhéjpúder, és én már rúzst is láttam ilyen színben, bár szerintem ez már elég extravagáns. A felsorolásból nem szabad kihagyni a körömlakkot sem. Egyre több magazinban láthatóak modellek arany, ezüst vagy bronzszínűre festett körmökkel.

 

A sztárvilágban is hódít ez a divat. A nemrég megrendezett MTV Music Awards-on számos hírességet láthattunk csillogó ruhakölteményekben pompázni. Íme néhány kép a díjátadó különleges ruháiról:

 Kalandra fel, kutassuk fel Eldorádót!

 

 

Játék divatőrülteknek

Létezik egy website, ami kimondottan azoknak a lányoknak kedvez, akik gyermekkorukban le se tudták rakni a papírbaba öltöztető játékukat. A neve Polyvore.

A weboldal létrehozói lényegesen megkönnyítik a helyzetünket, nem kell többet papírt és ollót ragadnunk, pár kattintással már össze is rakhatjuk a legújabb szettünket. Több millió ruhából, kiegészítőből és cipőből lehet válogatni, sőt, divattervezők legfrissebb kreációit is megtalálhatjuk rajta. Hátterekkel is lehet színesíteni összeállításunkat, keretek, képek és szövegek beillesztése sokat dobhat az összhatáson.
Az oldalon regisztrálni kell, viszont teljesen ingyenes a használata, semmilyen kötelezettséget nem von maga után.  Szetteket álmodhatsz meg, amiből akár összerakhatod kollekciódat is, így igazi divatmogulnak érezheted magad. A ruhák, a kiegészítők, a sminkek és dekor tárgyak szisztematikusan külön vannak csoportosítva, könnyen átlátható az oldal. Ha valamit nem találsz, használhatod a szabadszavas keresőt is.  A szetteket lehet publikálni, ezeket már a többi felhasználó is meg tudja nézni és lájkolni.
 
Hogy miért éri meg egy ilyen oldalt üzemeltetni? Ha egy szett kész van, jobb oldalt mellette feltűnik egy lista, amely minden ruha, smink és kiegészítő darabot tartalmaz. Itt lehet látni az árát, melyet az oldal cselesen rögtön átvált nekünk forintba, és a weboldalt, ahol meg lehet rendelni a ruhákat. A tervezők előszeretettel használják reklámoldalnak, hiszen a sok divatőrült könnyen bele tud szeretni egy-egy tetszetős ruhába. Sokszor egy márkának csak ugyanabból a darabjaiból lehet egy szettet összeállítani, amit nevezhetsz egy versenyre. Általában az a fődíj, hogy megkapod az összes ruhát, ami az összeállításodon szerepelt. Mindemellett az oldal még egy online shopot is üzemeltet.
 
Kattints a www.polyvore.hu oldalra és próbáld ki! Vigyázz súlyos függőséget tud okozni!
 
süti beállítások módosítása