Gardrób

Sárga kisruha - 11.505FT, Farmer dzseki - 7.450Ft, Csizma - 127.470Ft,

Táska - 285.775Ft, Prada parfüm - 24.760Ft, Körömlakk - 3.775Ft

 

 

Látomás

Azt hiszem, nem nagyon kell bemutatnom a Látomás üzleteket senkinek. Biztos vagyok benne, hogy legtöbbetek már hallott róla vagy már járt is bennük. Most mégis írok róluk pár sort, hisz nem lehet szó nélkül hagyni Budapest eme gyöngyszemeit.

Összesen három üzlettel találkozhatunk a fővárosban; a Dohány utcában, a Király utcában és a Párizs utcában. Érdemes az összes boltba ellátogatni, mert mindegyiknek külön hangulata és árukészlete van. Így a Dohány utcai a „naiv”, a Király utcai a „vamp”, a Párizs utcai pedig a „heroina” fantázianevet kapta.
 
Főleg azoknak a lányoknak és fiúknak ajánlom, akik nem szeretik, ha ugyanaz a póló, nadrág vagy más ruhadarab jön velük szembe az utcán, tehát akik ódzkodnak a tucattermékektől. Habár itt is található néhány konfekció darab, ezekből nagyon kevés jut be országunkba. A pontot az i-re a ruhák magas minősége és alacsony ára rakja, egyikre se lehet egy rossz szavunk. Egy kis árpaletta: felsők 2500-5000Ft között mozognak, egyberuhákat 4500-8000Ft között lehet kapni, akárcsak a nadrágokat. A leggingsekért 1500-3000Ft-ot kérnek el, a táskák ára pedig 2500Ft-tól 10000Ft-ig terjed.
 
Az üzletekben a rengeteg női ruha és különböző kiegészítők mellett, már férfi termékeket is lehet kapni. Szeptember végén megnyílt a Fridays wear, a Látomás férfi showroomja. Az itt kapható ruhákra az egyszerű szabás, letisztult vonalvezetés és a semleges színek a jellemzőek.
 
Érdemes követni az üzlet facebook oldalát, mert itt minden újdonságról és akcióról naprakész információt kaphattok.
 

Azt hiszem, ez a három kis üzlet tényleg látomásként hat Budapest kaotikus utcáin. A Látomás hivatalos odalát itt találjátok. 

 

Marni for H&M

 

Alig másfél hete jött még csak ki a Versace for H&M kollekció, máris bejelentették a következő tervezőt.  A választás nem másra, mint Marni-ra esett.

Aki még nem ismerné, annak itt egy kis ízelítő róla. A Marni nevezetű olasz divatcég a chilei származású Consuelo Castiglioni irányítása alatt áll. A vezető tervező munkásságára leginkább jellemző az élénk, vidám színek és a különleges kiegészítők használata. A kezdetektől fogva egy olyan stílust teremtett meg, amelyet ezer közül is fel lehet ismerni. Marni a bohém és mintás ruhák koronázatlan királynője a következőt nyilatkozta az új kollaborációról:

„Egy olyan Marni-ruhatárat szerettünk volna tervezni, amelyben az összes kedvenc ruhadarabunk, a ránk jellemző anyagok és minták megtalálhatóak. A kollekcióinkból nyilvánvalóvá válik, hogy a legkülönfélébb színekkel szeretjük kombinálni a mintákat. Az ősi mintákat vegyítjük a bauhaus stílus elemeivel”
 
Elnézegetve Marni eddigi ruhakölteményeit, úgy gondolom, hogy tökéletes választás volt, hiszen a tavasz a vidámság, a színek és a fiatalság évszaka. Marni nem csak ruhákkal örvendeztet meg minket, hanem cipőket, táskákat és kiegészítőket tervez számunkra.
 
Ha márciusban a H&M üzlete előtt elsétálva egy színes és látványos mintájú ruhát láttok, biztosak lehettek benne, hogy azt Marni alkotta. Legyetek gyorsak és csapjatok le rájuk!
 

Victoria titka

 Ma este Amerikát a Victoria’s Secret angyalkái szegezik a tévé elé, ugyanis a VS Fashion Show 2011-2012 premierjét a CBS csatorna közvetíti.

Az előző show parádés sikereket hozott. Ez nem csak a hihetetlen díszletnek és Katy Perrynek volt köszönhető, hanem azoknak az apró bugyiknak és melltartóknak is, amikben a topmodellek vonultak mosolyogva és kacsingatva a kifutón.
 
A ma esti eyecandy show is gazdag volt csillogásban, szárnyakban és hihetetlen fehérneműkbe öltözött tökéletes alakú lányokban. Kanye West, Jay-Z és a Maroon5 fellépése már csak hab volt a tortán.  A show egyetlen hátránya az, hogy a rengeteg pompa, csillogás és toll között az ember észre sem veszi az, amiről eredetileg a bemutató szól, vagyis a fehérneműkről.
 
A rendkívüli show több millió nézőt vonzott a képernyő elé. Nem csoda, a lányok apait-anyait beleadtak. Adriana Lima nyilatkozatában elárulta, hogy rengeteget edzett erre az eseményre, több napja csak folyékony dolgokat vett magához, és a show előtt közvetlenül már minden tilosnak számított.
 
A képeket elnézegetve azt hiszem, hogy Victoria titkára ma végképp fény derült. Uraim, Hölgyeim, (kinek miért) kellemes nyálcsorgatást kívánok!
 
Videót a showról itt találtok.

 

 

Es tu an ange?

 Az egyik legújabbnak mondható hazai márkának az elmúlt hetekben megjelent az új kollekciója. Te angyal vagy?

Rideg Natali az Es tu an ange? (ejtsd: e tü ön anzs?) tervezője gondolt egyet és 180°-os fordulatot vett előző összeállításához képest. „Nekünk - sok művészhez hasonlóan -   korszakaink vannak. A klasszicizmuson, reformkoron, romantikán, rusztikus álmokon túl most a dualitás korát éljük, szélsőséges vágyainkból merítve szenvedélyes inspirációt.”- írja honlapján a magyar tervező.

Az előző ruhákra a visszafogott, romantikus stílus jegyei voltak a jellemzőek. A fekete és a fehér szín dominált, sok-sok csipkével vegyítve. A mostani kollekció csak a színeiben hasonlít a régihez. Az pólókat nem a fekete, fehér vagy barna színei teszik extravagánssá, hanem a minták, amik azokra vannak printelve. Nagymértékű szexuális túlfűtöttség figyelhető meg, hiszen a pólókon meztelen, félmeztelen pasik és nők vannak félreérthetetlen szituációban. Ami még ennél is extrémebb; Natali gondolt a szégyenlősebb vásárlókra is, így a pólók kifordíthatóak, hogy a kontúr ne lehessen olyan jól kivehető.

A kollekció a Slave vagyis a Rabszolga nevet kapta, gondolhatjátok már, hogy miért..

Az Es tu an ange? hivatalos honlapját itt találjátok.
 
 

Geri by Next

Akár belépett 40. életévébe, akár nem, Geri Halliwell fantasztikusan néz ki. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a képek, amik a közelmúltban készültek róla új fehérnemű kollekciójának fotózásakor.

Miután nyáron megtervezte élete első fürdőruha kollekcióját, a sikeren felbuzdulva a napokban egy újabb összeállítással állt elő az ex-Spice Girl, amely most fehérneműkből áll és a Geri by Next név alatt fut. Geri szerint a nőknek önbizalom növelésre van szükségük. Hölgyeim, itt a lehetőség!
 
Az énekesnő próbált tartózkodni a harsány, erős színektől, így a kollekció összes darabját a lágy pasztellszínek jellemzik, melyeket virág, és a Gerire jellemző pillangó mintákkal dob fel. A fehérneműkről a csipkét és a melltartókból a push-up-ot sem sajnálta, több nagyon szexi darabbal is találkozhatunk az összeállításban.
 
„Úgy érzem, értek a női testhez. Csak így tudok olyan fehérneműt készíteni a lányoknak, ami a fiúknak is tetszeni fog, ha értitek, mire gondolok. Az volt a célom, hogy a mellek nagyobbnak, a fenekek kisebbnek tűnjenek” – nyilatkozta az énekesnő.
 
Az új kollekciót majd csak következő év tavaszán lehet megvásárolni a Next üzletlánc boltjaiban.
 

Versace for H&M

 

Ahogy már hozzászokhattunk, a H&M minden szezonban egy luxusmárkát tesz elérhetővé vásárlói számára. A mostani kollekció Donatella Versace nevével fémjelzett darabokból áll, aki immáron másodszorra tervez az divatcégnek.

 

A hivatalos bemutatóra New Yorkban került sor november elején, melyen többek között Uma Thurman és Jessica Alba is megjelent.

 
A női kollekciót a kettőség jellemzi. Először is ott vannak a fekete és arany ruhadarabok, melyeket a Versace futó motívuma tesz jellegzetessé. Ezek az egyszerű szabásmintával készült ruhák nagyon jól hordhatóak, még az extrémebb darabok is, amelyek szegecsesek és bőrből készültek. Más részről, a színesebb, Hawaii és párduc mintás darabok akár giccsesnek is mondhatóak. A ruhák szabása se hagyományos, gondolok itt a nyakba akasztós és rojtos kisruhára. Azonban ezek is elhordhatóak, egy egyszerű blézerrel és egy csinos magas sarkúval. 
 
A férfiak esetében is ugyan ez a helyzet. A ruhák egy részét harsány színek (pl. rózsaszín) és absztrakt minták jellemzik. Másrészről találhatunk visszafogottabb és elegáns darabokat is. Akárcsak a női kollekcióban, ezeknél is a fekete dominál arany mintákkal, de még így kihívóbbnak hathatnak az országunkra jellemző férfi divatnál.
 
Donatella Versace persze a cipőket sem hagyta figyelmen kívül, így a kollekcióhoz is tervezett párat. Mindkét nem ruhatárához készített 3-3 lábbelit, két elegánsabb és egy vagányabb cipőt.
  
A ruhák limitált szériában november 17. óta megvásárolhatók a H&M Vörösmarty téri üzletében. 

 

 

Gombold újra! 2.0

Ismét elindul a  „Gombold újra! Divat a magyar!” elnevezésű  öltözéktervezési pályázat. A két kategóriában meghirdetett ruhákat 2012. március 31-én tekinthetik meg az érdeklődők egy divatbemutató keretében

A nagy sikert aratott pályázat folytatását csütörtökön hirdette ki a Design Terminál. A kezdeményezés célja továbbra is a magyar fiatalok kreativitásának felébresztése, és természetesen a hagyományőrzés. Az előző rendezvényen több mint 400 pályamunka közül 35-öt mutattak be az erre az alkalomra szervezett divatbemutatón a Szépművészeti Múzeumban.

A ruhakölteményeket két kategóriában lehet nevezni a pályázatra.  A kortárs öltözék-kollekciótervezési kategóriába azokat a darabokat várják, melyek a magyar hagyományokat modern szemléletben dolgozzák fel, és akár a nemzetközi divatvilágban is megállnák a helyüket. Míg  a design és hagyomány pályázaton neves tervezők formaterveire lehet hagyományos kézműves technikák alkalmazásával ruhákat és kiegészítőket alkotni. Ennek a kategóriának a célja az együttműködésre ösztönzés a magyar kézműves műhelyek és a hazai tervezők között.

Mindkét kategória győztese milliós pénzjutalmat és további értékes ajándékokat nyer.

Mint már említettem, a legjobban sikerült ruhakölteményeket egy nagyszabású divatbemutatón lehet majd megtekinteni, és a Design Terminál Erzsébet téri épületében megvásárolni.

További részleteket és információkat a www.designterminal.hu-n találtok.

 
süti beállítások módosítása